Amiről szól ez a pár nap

„A tűz tett minket veszedelmessé. A pletyka együttműködővé. A mezőgazdaság még éhesebbé. A mitológia tartotta fenn a törvényt és a rendet. A pénz adott valamit, amiben mind bízhatunk. Az ellentmondások teremtették meg a kultúrát. A tudomány tett minket a teremtés urává. De egyik sem tett boldoggá…” – A világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár, Yuval Noah Harari szerint így foglalható össze annak története, ahogyan jelentéktelen majmokból a világ uraivá váltunk.

Mi lenne, ha a jól bevált szokások, elvárások diktálta minták nélkül töltenél el néhány napot az életedből, csak a tapasztalat kedvéért? Mi lenne, ha szembe néznél az érzéseiddel, előítéletek és következmények nélkül. Félnél? Félnél, hogy mi fog történni? Próbáld ki! Lehetséges, hogy van értelme.

Beszélgessünk 5 témákról úgy, hogy nem számít kinek mondjuk, mit mondunk, csak „zsigerből”, ami jön belőlünk. Képesek vagyunk mi emberek erre? Szerintem nagyon is!

Töltsünk el legalább néhány napot az életünkből szabadon, társadalmi elvárások és az eddig, nekünk megtanított, sok esetben tényeknek beállított hiedelmek nélkül. 

Egyszerű szituációkat modellezünk az életből, miközben megfigyeljük és leírjuk a tapasztalatainkat, és a végére egy történet kerekedik belőle. Talán a saját életünk története.

Ki vagyok én!

Dr. Máté Gábor szeretné, ha a következő mondat lenne a sírján az életéről: Ez több munka volt, mint amit elképzeltem volna – mondta egy budapesti rendezvényén tartott előadásán. Tartalmas üzenet!

Elménkben a világ – mi az, hogy igazság

Vállalod önmagad, vagy megfelelsz az elvárásoknak? Ez a valóság, vagy csak megtanították nekem, hogy erre vágyom igazán? Ettől leszek boldog, kiegyensúlyozott? Önmagam?

Mintáink eredete – függőségeink

Hány olyan dolog van az életedben, amin nem gondolkozol, csak a szokásaidban, mintáidban bízva csinálod, döntesz, választasz, különösebb gondolkozás nélkül, ami egyszer nagyon jól jött a túléléshez. Tudod mi lesz az eredmény, hiszen mindig is az volt. Szükséged van ezekre a mintákra ma is? 

A félelem vezérelt elme

Érzelmek? Inkább magamba tarom, jöjjön a stressz, a düh, a sértődés, a halogatás, a kifogások keresése. 

A halál gondolata a legtöbb embert szorongással tölti el. Nem szívesen beszélünk róla, és nem is igazán tudunk mit kezdeni az elkerülhetetlen vég gondolatával. Irvin D. Yalom amerikai pszichiáter, akinek az egzisztenciális szorongások a szakterülete, többek között a halállal és az attól való félelemmel is rengeteget foglalkozott munkássága során. Irvin D. Yalom írta: Mindenki másképp próbál megküzdeni a szorongásaival, és valamilyen szinten mindenki keresi az élet értelmét. A lélek számára minden esetben balzsam a másokkal való kapcsolódás.

Az egész ember -egyensúly

Dr. Máté Gábor a Normális vagy című könyvében az írja: a test és a lélek elválaszthatatlan egymástól, és amit normálisnak veszünk az nem normális az egészségünkre nézve. A betegségeknek szerinte jóval nagyobb köze van egy feldolgozhatatlan traumához. Neki sokáig tartott beismerni, hogy rengeteg fájdalmat okozott, azért mert a traumák elevenen éltek benne.

„Az élet tragédiája éppen az, hogy az emberek nem változnak”  – Agatha Christie

Jelentkezz, ha

   • elgondolkoztál azon, amit itt elolvastál, legyen ennek bármilyen oka is,
   • szívesen találkoznál emberekkel, akiket ugyanaz érdekel, ami téged
   • szívesen beszélgetnél ezekről a témákról,
   • meg szeretnél ismerni új nézőpontokat, amivel elképzeled a világodat, amiben élsz
   • tenni akarsz olyan dolgokat, amit megengedhetsz magadnak
   • meg akarod ismerni kicsit jobban saját magad

A jelentkezés módja, a program időtartama

A műhely 4 napig tart. A műhely maximum 6 ember számára elérhető egyszerre és az edenrock.hu weboldalán keresztül csak a szabad időpontokra lehet jelentkezni. Jelentkezés: a Remek-Műhely csomag foglalása a weboldalon, amelyről visszaigazolást kapsz. További információk elérhetőek: Weboldalon: Edenrock Stairs. E-mailen: info@edenrock.hu, Telefonon: 06-30-2620052

 

JELENTKEZÉS

 

Lokáció – komfort

Edenrock Stairs – Vendégház ****- 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 133.  https://www.edenrock.hu/ 

 Utószó

A társadalomnak, anyámnak, a főnökömnek, a páromnak, talán még a barátaimnak is konkrét elképzelése van az életemről, talán nekem is. Sok ember van, aki hajlandó gondolkozni és dolgozni azon, ami történik vele. Az én számomra a legnehezebb pillanat a függőségeim beismerése és a változás szükségszerűsége volt. Vannak, akik a súlyos tünetek, betegségek és következmények mellett is tagadják, hogy szörnyen érzik magukat, viszont, akik képesek szembenézni a tényekkel, készen állnak a félelmeik leküzdésre, már én is közéjük tartozom. Felfedezni és szembesülni önmagammal és a saját életemmel, ezen dolgozom. Összekötni önmagamat a világgal, és a saját világomat különböző emberekkel, és az ő világukat a másik emberével. A politikust a nagymamával, a professzort az érdeklődő kis sráccal, a belvárosi neppert egy pappal, az üzletembert a nincstelennel, a kételkedőt a hívővel, vagy egy híres embert azzal, aki arra vár, hogy felfedezzék. Meg szeretném hallgatni, megérteni, elfogadni, mások világát, nézőpontját, érzéseit! Hogy tudom ezt megcsinálni? Ez nagyon érdekel! Hiszem, hogy segít abban, hogy olyanná váljak, amilyen mindig is lenni akartam, még ha eddig erről nem is tudtam. Ez az én igazi motivációm a Remek-Műhely beszélgetések megszervezéséhez.

Ez a program nem egy tréning, nem képzés, nem terápia, nem jár érte kredit pont, vagy elismerő oklevél, csak egy tartalommal és „igazi” emberekkel megtöltött kikapcsolódási csomag!

Németh Attila

Szervező

Egyéb információk

Csak 18 év felett jelentkezz! A beszélgetések nyelve a magyar! A műhelyfoglalkozás ideje alatt nem használhatsz alkoholt, drogot, vagy egyéb bódító szereket! Ezektől a szabályoktól egyetlen esetben sem tudunk eltérni!

                                          

 

 

Állatbarát szálláshely